16 maart 2023

Sport- en kindcentrum ’t Wooldrik

Doorgaan is maatschappelijk onverantwoord

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Borne heeft een moeilijke beslissing genomen. De kosten van het project vallen veel hoger uit dan door de gemeenteraad beschikbaar gestelde financiële middelen. Gelet op de grote projectrisico’s is doorgaan op de huidige voet maatschappelijk onverantwoord. Voor een financieel beheersbaar project is het noodzakelijk dat het project teruggaat naar de tekentafel.

De Stadsregisseur adviseerde de gemeente Borne bij het nemen van dit moedige, maar realistische besluit. Bovendien zette De Stadsregisseur de koers uit voor een vervolg, waarbij visie en ambitie actueel en gehandhaafd blijven. Voor het zomerreces wordt een concreet voorstel met een voorkeursdenkrichting ter besluitvorming aan de gemeenteraad voorgelegd.

Project ‘t Wooldrik
Het project draait om de (ver)nieuwbouw en de verduurzaming van diverse gebouwen op sportpark ’t Wooldrik in Borne. Het bestaande zwembad met sporthal wordt uitgebreid met een grote sportaccommodatie en een kindcentrum. In het sportgedeelte komen twee sporthallen, een indoor beachhal, een zaal voor dans- en vechtsport, een fysiotherapiepraktijk met krachthonk, kantoren, een sportcafé. Het kindcentrum bestaat uit een basisschool en een kinderdagverblijf.

Visualisatie © VDNDP

Actueel

  • Nieuws
  • Projecten

07 februari 2024

 

Voorontwerp sportcentrum Borne gepresenteerd!

Lees verder

09 augustus 2023

 

Jeroen Wolbrink in Trouw: participatie bij aardgasvrij?

Lees verder

Project

Sport- en kindcentrum ’t Wooldrik

Lees verder

20 september 2022

 

Excursie Industriepark Kleefse Waard

Lees verder

25 juli 2022

 

De lessen van Bensdorp Bussum

Lees verder

Project

Cromhoffpark: een nieuw stuk stad in Enschede

Lees verder

Project

Sport- en kindcentrum ’t Wooldrik

Lees verder

Project

Cromhoffpark: een nieuw stuk stad in Enschede

Lees verder

Project

Door pragmatische aanpak binnen een jaar definitief ontwerp klaar

Lees verder

Project

Herontwikkeling bedrijfsterrein Bussum

Lees verder

Project

Proeftuin Aardgasvrij Enschede

Lees verder

Project

Samenwerking Teesinkbos Boekelo

Lees verder

Lees verder