02 november 2021

Oude stijl in een nieuwe jas

In Vriezenveen wordt een nieuw, eigentijds én knus woonbuurtje gerealiseerd: Het Mozaïek. De gemeente Twenterand heeft voor Het Mozaïek een ontwikkelcompetitie uitgeschreven. Twaalf ontwikkelaars zijn uitgedaagd om een mooi en duurzaam plan te ontwikkelen voor het Mozaïek. Een onafhankelijke jury heeft het beste plan gekozen. De competitie bestond uit twee rondes. In de eerste ronde werd een visie met referentiebeelden gevraagd. Daar heeft de jury drie plannen uitgekozen die verder uitgewerkt mochten worden.

In de tweede ronde hebben de drie overgebleven partijen een schetsontwerp ingediend. De onafhankelijke jury heeft het plan van Novito en partners als winnaar aangewezen. Zij mogen 16 levensloopbestendige woningen in het Mozaïek ontwikkelen. De jury: ‘het plan ”Oude stijl in een nieuwe jas” gaat in op de wensen van de verschillende doelgroepen, zeker bezien vanuit de aanpasbaarheid van de woningen aan toekomstige wensen. De architectuur oogt tijdloos en heeft door de specifieke materiaalkeuze een open uitstraling.’

Aanjagen woningbouw
De gemeente Twenterand staat de komende jaren voor grote uitdagingen. Jongeren trekken weg naar omliggende gemeenten. Senioren hebben onvoldoende mogelijkheden om door te stromen naar een woning die beter past bij hun levensfase. En er is behoefte aan levensloopbestendige woningen. Gelukkig beschikt de gemeente over een aantal prachtige ontwikkellocaties die volop kansen bieden voor woningen die aansluiten bij de lokale behoefte. Gertjan Broekhuis is als senior projectleider gebiedsontwikkeling verantwoordelijk voor het aanjagen en aansturen van diverse woningbouwprojecten in de gemeente Twenterand.

Meer weten? Kijk hier voor meer informatie over dit project.

© Novito, IAA Architecten, Twickelborg Vastgoed

Actueel

  • Nieuws
  • Projecten

07 februari 2024

 

Voorontwerp sportcentrum Borne gepresenteerd!

Lees verder

09 augustus 2023

 

Jeroen Wolbrink in Trouw: participatie bij aardgasvrij?

Lees verder

Project

Sport- en kindcentrum ’t Wooldrik

Lees verder

20 september 2022

 

Excursie Industriepark Kleefse Waard

Lees verder

25 juli 2022

 

De lessen van Bensdorp Bussum

Lees verder

Project

Cromhoffpark: een nieuw stuk stad in Enschede

Lees verder

Project

Sport- en kindcentrum ’t Wooldrik

Lees verder

Project

Cromhoffpark: een nieuw stuk stad in Enschede

Lees verder

Project

Door pragmatische aanpak binnen een jaar definitief ontwerp klaar

Lees verder

Project

Herontwikkeling bedrijfsterrein Bussum

Lees verder

Project

Proeftuin Aardgasvrij Enschede

Lees verder

Project

Samenwerking Teesinkbos Boekelo

Lees verder

Lees verder