14 september 2021

Basischool De Sleutel verkocht

De voormalige basisschool De Sleutel in Vroomshoop heeft een nieuwe eigenaar. De gemeente Twenterand heeft een verkoopovereenkomst getekend met projectontwikkelaar Bijont, die op deze plek acht woningen en twaalf appartementen voor jonge starters bouwt.

De Sleutel staat al enige tijd leeg. De gemeente was eigenaar van het pand en ziet met de verkoop ervan twee wensen ingewilligd worden: dat er voor starters wordt gebouwd én dat gebouwen met cultuurhistorische waarde behouden blijven.

De Stadsregisseu heeft met deze uitgangspunten in het achterhoofd samen met Bijont gezocht naar een rendabel plan. In de school komen acht zogeheten levensloopbestendige woningen die geschikt zijn voor ouderen, jonge gezinnen of jonge starters op de woningmarkt.

Het gebouw wordt volledig verduurzaamd en er komt een nieuwe dakconstructie op. De authentieke uitstraling van het pand blijft behouden. De gymzaal wordt gesloopt en hiervoor in de plaats komen twaalf appartementen voor starters. De ruimte tussen de gebouwen wordt ingericht als een gezamenlijke tuin.

Voordat er kan worden gebouwd moet eerst het bestemmingsplan worden gewijzigd. De bouwwerkzaamheden starten naar verwachting in 2022.

Actueel

  • Nieuws
  • Projecten

20 september 2022

 

Excursie Industriepark Kleefse Waard

Lees verder

25 juli 2022

 

De lessen van Bensdorp Bussum

Lees verder

Project

Cromhoffpark: een nieuw stuk stad in Enschede

Lees verder

08 maart 2022

 

Energietransitie: de kracht van kritische bewoners

Lees verder

04 maart 2022

 

Een mijlpaal: de eerste heipaal!

Lees verder

02 november 2021

 

Oude stijl in een nieuwe jas

Lees verder

Project

Cromhoffpark: een nieuw stuk stad in Enschede

Lees verder

Project

Door pragmatische aanpak binnen een jaar definitief ontwerp klaar

Lees verder

Project

Herontwikkeling bedrijfsterrein Bussum

Lees verder

Project

Proeftuin Aardgasvrij Enschede

Lees verder

Project

Samenwerking Teesinkbos Boekelo

Lees verder

Project

Lostrekken plan Centrum Keverdijk Naarden

Lees verder

Lees verder