11 december 2020

Aardgasvrij: buurtgesprekken Twekkelerveld

Hoe duurzaam ben je zelf? Die vraag kreeg onze projectleider Jeroen Wolbrink tijdens een interview waarin hij werd voorgesteld aan de bewoners van Twekkelerveld, de eerste wijk in Enschede die van het aardgas af gaat. Het interview ging vooraf aan een reeks buurtgesprekken over de energietransitie. Gek genoeg best confronterend die vraag, vond onze projectleider. “Het zet je aan het denken. Wie ben ik eigenlijk om bewoners over dit onderwerp te woord te staan? Het gaf mij het inzicht dat je alleen geloofwaardig kunt zijn als aanjager van de energietransitie als je je ook echt betrokkenheid voelt.” Of dat zo is? Het hele interview lees je hier.

Gewoon met elkaar in gesprek
Er bloeide wat moois op tijdens de gesprekken met bewoners in de wijk. Jeroen: “In overleg met de bewoners bedachten we het idee van buurtgesprekken. Geen massale informatiebijeenkomsten. Nee, gewoon in met elkaar in gesprek over hoe we Twekkelerveld samen duurzamer kunnen maken.”

De komende maanden geven we antwoord op vragen die leven. Vragen als hoe kunnen we ons de komende jaren voorbereiden op een aardgasvrije wijk? En op een duurzamere toekomst? Welke alternatieven zijn er voor aardgas? Wat zijn de voor- en nadelen? En wat kunnen we de komende jaren alvast doen om nu al energie en kosten te besparen? Jeroen: “Dat doen we per buurt, in kleine groepjes. Zo kunnen we goed met elkaar in gesprek over buurtspecifieke onderwerpen.”

Wil je meer weten over dit project? Klik dan hier voor de volledige projectbeschrijving.

Actueel

  • Nieuws
  • Projecten

07 februari 2024

 

Voorontwerp sportcentrum Borne gepresenteerd!

Lees verder

09 augustus 2023

 

Jeroen Wolbrink in Trouw: participatie bij aardgasvrij?

Lees verder

Project

Sport- en kindcentrum ’t Wooldrik

Lees verder

20 september 2022

 

Excursie Industriepark Kleefse Waard

Lees verder

25 juli 2022

 

De lessen van Bensdorp Bussum

Lees verder

Project

Cromhoffpark: een nieuw stuk stad in Enschede

Lees verder

Project

Sport- en kindcentrum ’t Wooldrik

Lees verder

Project

Cromhoffpark: een nieuw stuk stad in Enschede

Lees verder

Project

Door pragmatische aanpak binnen een jaar definitief ontwerp klaar

Lees verder

Project

Herontwikkeling bedrijfsterrein Bussum

Lees verder

Project

Proeftuin Aardgasvrij Enschede

Lees verder

Project

Samenwerking Teesinkbos Boekelo

Lees verder

Lees verder