11 december 2020

Aardgasvrij: buurtgesprekken Twekkelerveld

Hoe duurzaam ben je zelf? Die vraag kreeg Jeroen tijdens een interview waarin hij werd voorgesteld aan de bewoners van Twekkelerveld, de eerste wijk in Enschede die van het aardgas af gaat. Het interview ging vooraf aan een reeks buurtgesprekken over de energietransitie. Gek genoeg best confronterend die vraag, vond Jeroen. “Het zet je aan het denken. Wie ben ik eigenlijk om bewoners over dit onderwerp te woord te staan? Het gaf mij het inzicht dat je alleen geloofwaardig kunt zijn als aanjager van de energietransitie als je je ook echt betrokkenheid voelt.” Of dat zo is? Het hele interview lees je hier.

Gewoon met elkaar in gesprek
Er bloeide wat moois op tijdens de gesprekken met bewoners in de wijk. Jeroen: “In overleg met de bewoners bedachten we het idee van buurtgesprekken. Geen massale informatiebijeenkomsten. Nee, gewoon in met elkaar in gesprek over hoe we Twekkelerveld samen duurzamer kunnen maken.”

De komende maanden geven we antwoord op vragen die leven. Vragen als hoe kunnen we ons de komende jaren voorbereiden op een aardgasvrije wijk? En op een duurzamere toekomst? Welke alternatieven zijn er voor aardgas? Wat zijn de voor- en nadelen? En wat kunnen we de komende jaren alvast doen om nu al energie en kosten te besparen? Jeroen: “Dat doen we per buurt, in kleine groepjes. Zo kunnen we goed met elkaar in gesprek over buurtspecifieke onderwerpen.”

Wil je meer weten over dit project? Klik dan hier voor de volledige projectbeschrijving:

Actueel

  • Nieuws
  • Projecten

14 september 2021

 

Basischool De Sleutel verkocht

Lees verder

08 september 2021

 

Aannemers bouw zwembad De Stamper bekend

Lees verder

31 mei 2021

 

Definitief ontwerp nieuwe zwembad Twenterand is gereed

Lees verder

Project

Door pragmatische aanpak binnen een jaar definitief ontwerp klaar

Lees verder

11 december 2020

 

Aardgasvrij: buurtgesprekken Twekkelerveld

Lees verder

26 november 2020

 

Visie Hocras-terrein gepresenteerd

Lees verder

Project

Door pragmatische aanpak binnen een jaar definitief ontwerp klaar

Lees verder

Project

Herontwikkeling bedrijfsterrein Bussum

Lees verder

Project

Proeftuin Aardgasvrij Enschede

Lees verder

Project

Samenwerking Teesinkbos Boekelo

Lees verder

Project

Lostrekken plan Centrum Keverdijk Naarden

Lees verder

Project

Duurzaamste zwembad van Nederland?

Lees verder

Lees verder