26 november 2020

Herontwikkeling bedrijfsterrein Bussum

In het voorjaar van 2020 is horecagroothandel Hocras verhuist naar Almere. De locatie biedt volop kansen voor een herontwikkeling. De prachtige locatie aan de zuidkant van Bussum is omringd door natuur en ligt op korte afstand van het centrum van Bussum, nabij Hilversum en de ‘s Gravelandse landgoederen.

Mix van functies
De gemeente Gooise Meren en eigenaar Hocras verkennen samen de mogelijkheden voor een nieuwe invulling van de vrijgekomen locatie. De keuze is gevallen op een mix van wonen, bedrijvigheid en onderwijs. Op het programma staat de bouw van circa 150 appartementen en grondgebonden woningen, waarvan 1/3 sociale huurwoningen. De gemeente is van plan om een van de scholen voor voortgezet onderwijs te verplaatsen naar de Hocras-locatie en maakt daarmee een eind aan de al jaren voortdurende zoektocht naar een geschikte locatie.

De groene toekomst
SVP Stedenbouw en Architectuur uit Amersfoort heeft een stedenbouwkundig plan gemaakt voor de locatie. Het plan is in nauw overleg met de omgevingspartijen, waaronder Natuurmonumenten, tot stand gekomen en gaat uit van een parkachtige opzet. De gemeente Gooise Meren en Hocras gaan de plannen nu verder uitwerken. In het voorjaar van 2021 moet het plan gereed zijn. De bouw zal dan naar verwachting starten in 2023.

Geen bloedeloos compromis
Jeroen is door wethouder Jorrit Eijbersen gevraagd dit project aan te sturen. Samen met de directie van Hocras werkt hij aan de voorbereiding van de nieuwbouwplannen. Hij gaat in gesprek met de omgevingspartijen en stuurt het gemeentelijke projectteam aan. Jeroen brengt de betrokken partijen aan tafel, op zoek naar een haalbaar en uitvoerbaar plan. Geen bloedeloos compromis, maar juist een plan dat zo goed mogelijk recht doet aan álle ambities.

Actueel

  • Nieuws
  • Projecten

02 november 2021

 

Oude stijl in een nieuwe jas

Lees verder

14 september 2021

 

Basischool De Sleutel verkocht

Lees verder

08 september 2021

 

Aannemers bouw zwembad De Stamper bekend

Lees verder

31 mei 2021

 

Definitief ontwerp nieuwe zwembad Twenterand is gereed

Lees verder

Project

Door pragmatische aanpak binnen een jaar definitief ontwerp klaar

Lees verder

11 december 2020

 

Aardgasvrij: buurtgesprekken Twekkelerveld

Lees verder

Project

Door pragmatische aanpak binnen een jaar definitief ontwerp klaar

Lees verder

Project

Herontwikkeling bedrijfsterrein Bussum

Lees verder

Project

Proeftuin Aardgasvrij Enschede

Lees verder

Project

Samenwerking Teesinkbos Boekelo

Lees verder

Project

Lostrekken plan Centrum Keverdijk Naarden

Lees verder

Project

Duurzaamste zwembad van Nederland?

Lees verder

Lees verder