26 november 2020

Herontwikkeling bedrijfsterrein Bussum

In het voorjaar van 2020 is horecagroothandel Hocras verhuist naar Almere. De locatie biedt volop kansen voor een herontwikkeling. De prachtige locatie aan de zuidkant van Bussum is omringd door natuur en ligt op korte afstand van het centrum van Bussum, nabij Hilversum en de ‘s Gravelandse landgoederen.

Mix van functies
De gemeente Gooise Meren en eigenaar Hocras verkennen samen de mogelijkheden voor een nieuwe invulling van de vrijgekomen locatie. De keuze is gevallen op een mix van wonen, bedrijvigheid en onderwijs. Op het programma staat de bouw van circa 150 appartementen en grondgebonden woningen, waarvan 1/3 sociale huurwoningen. De gemeente is van plan om een van de scholen voor voortgezet onderwijs te verplaatsen naar de Hocras-locatie en maakt daarmee een eind aan de al jaren voortdurende zoektocht naar een geschikte locatie.

De groene toekomst
SVP Stedenbouw en Architectuur uit Amersfoort heeft een stedenbouwkundig plan gemaakt voor de locatie. Het plan is in nauw overleg met de omgevingspartijen, waaronder Natuurmonumenten, tot stand gekomen en gaat uit van een parkachtige opzet. De gemeente Gooise Meren en Hocras gaan de plannen nu verder uitwerken. In het voorjaar van 2021 moet het plan gereed zijn. De bouw zal dan naar verwachting starten in 2023.

Geen bloedeloos compromis
De Stadsregisseur is door de gemeente gevraagd dit project aan te sturen. Samen met de directie van Hocras werken wij aan de voorbereiding van de nieuwbouwplannen. Wij gaan in gesprek met de omgevingspartijen en sturen het gemeentelijke projectteam aan. Onze projectleider brengt de betrokken partijen aan tafel, op zoek naar een haalbaar en uitvoerbaar plan. Geen bloedeloos compromis, maar juist een plan dat zo goed mogelijk recht doet aan álle ambities.

Actueel

  • Nieuws
  • Projecten

07 februari 2024

 

Voorontwerp sportcentrum Borne gepresenteerd!

Lees verder

09 augustus 2023

 

Jeroen Wolbrink in Trouw: participatie bij aardgasvrij?

Lees verder

Project

Sport- en kindcentrum ’t Wooldrik

Lees verder

20 september 2022

 

Excursie Industriepark Kleefse Waard

Lees verder

25 juli 2022

 

De lessen van Bensdorp Bussum

Lees verder

Project

Cromhoffpark: een nieuw stuk stad in Enschede

Lees verder

Project

Sport- en kindcentrum ’t Wooldrik

Lees verder

Project

Cromhoffpark: een nieuw stuk stad in Enschede

Lees verder

Project

Door pragmatische aanpak binnen een jaar definitief ontwerp klaar

Lees verder

Project

Herontwikkeling bedrijfsterrein Bussum

Lees verder

Project

Proeftuin Aardgasvrij Enschede

Lees verder

Project

Samenwerking Teesinkbos Boekelo

Lees verder

Lees verder