18 september 2020

Samenwerking Teesinkbos Boekelo

Actief op zoek naar gezamenlijke waarden

Bungalowpark Teesinkbos in Boekelo is een unieke woonwijk in Nederland en daarbuiten. Op dit voormalige landgoed werden in de jaren zestig bungalows gebouwd, geïnspireerd op een bijzondere combinatie van Deense, Finse, Griekse en Mexicaanse architectuur. Een maximum aan groenbeleving en privacy waren de basis voor de opzet. De woningen zijn zo geopend naar het groen dat de groenbeleving enorm wordt versterkt. Er werd gekozen voor inheemse planten en bomen. De Stadsregisseur werkte samen met bewoners en andere belanghebbenden, zoals erfgoedorganisaties en de Rijksdienst Cultureel Erfgoed in een zorgvuldig participatieproces aan een gedragen toekomstvisie.

Beschermen of juist niet?
De bijzondere opzet en uitvoering van de woningen en het ontwerp van de openbare ruimte maken dat de gemeente de wijk een beschermde status wil geven. Met de status ‘beschermd dorpsgezicht’ is dat mogelijk. Daar zijn de meningen over verdeeld. Er zijn bewoners en belangenorganisaties die vrezen voor een teloorgang zonder bescherming. Daartegenover staan bewoners en partijen die zich zorgen maken over de beperkingen die de bescherming met zich mee zal brengen.

Actieve bijdrage van iedereen
Onze procesbegeleider maakte een plan van aanpak en werkte via een zorgvuldig participatieproces samen met de stakeholders aan een gedragen toekomstvisie voor de wijk. Hij zoekt persoonlijk contact met alle betrokkenen om informeel ‘aan de keukentafel’ het gesprek aan te gaan over hun wensen of zorgen. Hij vraagt een actieve bijdrage van alle partijen en gaat actief op zoek naar gezamenlijke waarden. Zo’n speelveld inzichtelijk maken is een grote kwaliteit. Hij is realistisch en duidelijk zodat wat wordt beloofd, kan worden uitgevoerd. Bezorgde gevoelens buigt hij om naar enthousiasme en samen met betrokkenen komt hij tot een mooi plan, dat door iedereen wordt gedragen.

Actueel

  • Nieuws
  • Projecten

07 februari 2024

 

Voorontwerp sportcentrum Borne gepresenteerd!

Lees verder

09 augustus 2023

 

Jeroen Wolbrink in Trouw: participatie bij aardgasvrij?

Lees verder

Project

Sport- en kindcentrum ’t Wooldrik

Lees verder

20 september 2022

 

Excursie Industriepark Kleefse Waard

Lees verder

25 juli 2022

 

De lessen van Bensdorp Bussum

Lees verder

Project

Cromhoffpark: een nieuw stuk stad in Enschede

Lees verder

Project

Sport- en kindcentrum ’t Wooldrik

Lees verder

Project

Cromhoffpark: een nieuw stuk stad in Enschede

Lees verder

Project

Door pragmatische aanpak binnen een jaar definitief ontwerp klaar

Lees verder

Project

Herontwikkeling bedrijfsterrein Bussum

Lees verder

Project

Proeftuin Aardgasvrij Enschede

Lees verder

Project

Samenwerking Teesinkbos Boekelo

Lees verder

Lees verder