18 september 2020

Samenwerking Teesinkbos Boekelo

Actief op zoek naar gezamenlijke waarden

Bungalowpark Teesinkbos in Boekelo is een unieke woonwijk in Nederland en daarbuiten. Op dit voormalige landgoed werden in de jaren zestig bungalows gebouwd, geïnspireerd op een bijzondere combinatie van Deense, Finse, Griekse en Mexicaanse architectuur. Een maximum aan groenbeleving en privacy waren de basis voor de opzet. De woningen zijn zo geopend naar het groen dat de groenbeleving enorm wordt versterkt. Er werd gekozen voor inheemse planten en bomen. Jeroen Wolbrink werkte samen met bewoners en andere belanghebbenden, zoals erfgoedorganisaties en de Rijksdienst Cultureel Erfgoed in een zorgvuldig participatieproces aan een gedragen toekomstvisie.

Beschermen of juist niet?
De bijzondere opzet en uitvoering van de woningen en het ontwerp van de openbare ruimte maken dat de gemeente de wijk een beschermde status wil geven. Met de status ‘beschermd dorpsgezicht’ is dat mogelijk. Daar zijn de meningen over verdeeld. Er zijn bewoners en belangenorganisaties die vrezen voor een teloorgang zonder bescherming. Daartegenover staan bewoners en partijen die zich zorgen maken over de beperkingen die de bescherming met zich mee zal brengen.

Actieve bijdrage van iedereen
Jeroen maakte als procesbegeleider een plan van aanpak en werkte via een zorgvuldig participatieproces samen met de stakeholders aan een gedragen toekomstvisie voor de wijk. Hij zoekt persoonlijk contact met alle betrokkenen om informeel ‘aan de keukentafel’ het gesprek aan te gaan over hun wensen of zorgen. Hij vraagt een actieve bijdrage van alle partijen en gaat actief op zoek naar gezamenlijke waarden. Zo’n speelveld inzichtelijk maken is een grote kwaliteit. Hij is realistisch en duidelijk zodat wat wordt beloofd, kan worden uitgevoerd. Bezorgde gevoelens buigt hij om naar enthousiasme en samen met betrokkenen komt hij tot een mooi plan, dat door iedereen wordt gedragen.

Actueel

  • Nieuws
  • Projecten

14 september 2021

 

Basischool De Sleutel verkocht

Lees verder

08 september 2021

 

Aannemers bouw zwembad De Stamper bekend

Lees verder

31 mei 2021

 

Definitief ontwerp nieuwe zwembad Twenterand is gereed

Lees verder

Project

Door pragmatische aanpak binnen een jaar definitief ontwerp klaar

Lees verder

11 december 2020

 

Aardgasvrij: buurtgesprekken Twekkelerveld

Lees verder

26 november 2020

 

Visie Hocras-terrein gepresenteerd

Lees verder

Project

Door pragmatische aanpak binnen een jaar definitief ontwerp klaar

Lees verder

Project

Herontwikkeling bedrijfsterrein Bussum

Lees verder

Project

Proeftuin Aardgasvrij Enschede

Lees verder

Project

Samenwerking Teesinkbos Boekelo

Lees verder

Project

Lostrekken plan Centrum Keverdijk Naarden

Lees verder

Project

Duurzaamste zwembad van Nederland?

Lees verder

Lees verder