27 augustus 2020

Lostrekken plan Centrum Keverdijk Naarden

De angel eruit, en door

‘Het centrum Keverdijk in Naarden wordt vernieuwd. Donderdag 13 juni tekenden Dudok Wonen, de ontwikkelaar van het multifunctioneel centrum en de gemeente Gooise Meren de Grondovereenkomst.’ Een bericht uit juni 2019. Waar meer achter zit dan het lijkt. In 2016 liep het plan Centrum Keverdijk in Naarden immers nog hartstikke vast. Het plan voor de bouw van sociale huurwoningen, een moskee en een multifunctioneel centrum in Naarden bleek economisch niet uitvoerbaar. En dat na een intensief participatieproces. Jeroen werd erbij betrokken om de stedelijke ontwikkeling vlot te trekken. Eén ding was zeker: dit project mocht niet stranden.

Wat eraan vooraf ging
De woningen, het multifunctionele centrum en de moskee in Keverdijk waren gedateerd. Het plan was opgevat om de woningen en de huisvesting voor voorzieningen te vervangen door nieuwbouw en sociale en duurzame woningen toe te voegen. Samen met bewoners, de moskee en gebruikers van het multifunctionele centrum zijn ideeën verzameld voor de inrichting. Maar het plan met een groot draagvlak bleek te duur. Geen nieuwe sociale huurwoningen, geen nieuwe voorzieningen in de wijk. Dat was voor het gemeentebestuur van de gemeente Gooise Meren een forse tegenslag.

Creatieve oplossingen
Jeroen onderzocht wat er mis was gegaan en hij zocht naar nieuwe mogelijkheden. Via stevige, zakelijke gesprekken kwam Jeroen met nieuwe partners en financiers voor het project. Hij vond ook samen met de andere partijen creatieve oplossingen voor een haalbaar stedenbouwkundig ontwerp. Daarvoor moesten wel eerst de afspraken met de woningbouwcorporatie op de kop. In een intensief proces met een klein team is hij er in een half jaar in geslaagd het plan uitvoerbaar te maken. Met behoud van de uitgangspunten uit het participatieproces. De werkzaamheden zijn inmiddels gestart. De eerste paal is geslagen tijdens een klein feestje. De eerste woningen worden medio 2021 opgeleverd.

Impressies

Actueel

  • Nieuws
  • Projecten

14 september 2021

 

Basischool De Sleutel verkocht

Lees verder

08 september 2021

 

Aannemers bouw zwembad De Stamper bekend

Lees verder

31 mei 2021

 

Definitief ontwerp nieuwe zwembad Twenterand is gereed

Lees verder

Project

Door pragmatische aanpak binnen een jaar definitief ontwerp klaar

Lees verder

11 december 2020

 

Aardgasvrij: buurtgesprekken Twekkelerveld

Lees verder

26 november 2020

 

Visie Hocras-terrein gepresenteerd

Lees verder

Project

Door pragmatische aanpak binnen een jaar definitief ontwerp klaar

Lees verder

Project

Herontwikkeling bedrijfsterrein Bussum

Lees verder

Project

Proeftuin Aardgasvrij Enschede

Lees verder

Project

Samenwerking Teesinkbos Boekelo

Lees verder

Project

Lostrekken plan Centrum Keverdijk Naarden

Lees verder

Project

Duurzaamste zwembad van Nederland?

Lees verder

Lees verder