28 juni 2020

Duurzaamste zwembad van Nederland?

Nieuwbouw zwembad gemeente Twenterand

Het college van burgemeester en wethouders van Twenterand heeft plannen voor een nieuw overdekt zwembad op sportpark Het Midden in Vriezenveen. De kosten en de keuze van de locatie zorgden ervoor dat het plan tot nu toe niet is uitgevoerd. Er is zorg dat de kosten uit de klauwen gaan lopen. De Stadsregisseur zorgde voor een helder plan, inzicht in kosten en afdekkingsmogelijkheden en input vanuit gebruikers. Onze projectleider leidt het ambtelijke team en adviseert het college. Op 30 juni 2020 nam de raad een besluit: het zwembad komt er. Gezien de voorgeschiedenis wordt gesproken van een historisch besluit.

Duurzaamheid belangrijk
Het nieuwe overdekte zwembad bestaat uit een duurzaam complex met drie baden: een 25 meter sportbad met zes banen, een doelgroepen bad voor zwemlessen en verenigingsactiviteiten en een peuterbad. Een multifunctionele sportaccommodatie bleek niet haalbaar, maar was wel een ambitie. Het college ziet het nieuwe zwembad nu als eerste deel van een sportaccommodatie in de toekomst. Belangrijk aspect is de duurzaamheid. Nul op de meter is het uitgangspunt. De duurzame opwekking van energie gebeurt door gebruik te maken van oppervlaktewater en zonnepanelen. Een van de raadsleden sprak de ambitie uit het bad het duurzaamste van Nederland te maken.

Begeleiding besluitvormingsproces
Onze projectleider heeft de juiste deskundigheid bij het project georganiseerd en heel pragmatisch toegewerkt naar besluitvorming. Hij heeft overlegd met verschillende gebruikers en onderzoeken uit het verleden gescreend op hoofdlijnen. Hij heeft het hele besluitvormingstraject in het college en de gemeenteraad voorbereid, inclusief consistente beantwoording van allerlei raadsvragen en vragen van dorpsraden en bewoners. Enerzijds hield hij zich bezig met de ondersteuning van het ambtelijke team en anderzijds adviseerde hij het college. De volgende stap is het adviseren van het college over de wijze waarop moet worden aanbesteed. Het doel is een functioneel, duurzaam en kostenefficiƫnt gebouw dat recht doet aan de wensen van de gebruikers.

Actueel

  • Nieuws
  • Projecten

07 februari 2024

 

Voorontwerp sportcentrum Borne gepresenteerd!

Lees verder

09 augustus 2023

 

Jeroen Wolbrink in Trouw: participatie bij aardgasvrij?

Lees verder

Project

Sport- en kindcentrum ’t Wooldrik

Lees verder

20 september 2022

 

Excursie Industriepark Kleefse Waard

Lees verder

25 juli 2022

 

De lessen van Bensdorp Bussum

Lees verder

Project

Cromhoffpark: een nieuw stuk stad in Enschede

Lees verder

Project

Sport- en kindcentrum ’t Wooldrik

Lees verder

Project

Cromhoffpark: een nieuw stuk stad in Enschede

Lees verder

Project

Door pragmatische aanpak binnen een jaar definitief ontwerp klaar

Lees verder

Project

Herontwikkeling bedrijfsterrein Bussum

Lees verder

Project

Proeftuin Aardgasvrij Enschede

Lees verder

Project

Samenwerking Teesinkbos Boekelo

Lees verder

Lees verder