31 januari 2020

Aanjagen woningbouw Twenterand

Aanjagen van woningbouw en gebiedsontwikkelingen

De gemeente Twenterand staat de komende jaren voor grote uitdagingen. Jongeren trekken weg naar omliggende gemeenten. Senioren hebben onvoldoende mogelijkheden om door te stromen naar een woning die beter past bij hun levensfase. En er is behoefte aan betaalbare woningen. Gelukkig beschikt de gemeente over een aantal prachtige ontwikkellocaties die volop kansen bieden voor woningen die aansluiten bij de lokale behoefte. De Stadsregisseur is gevraagd voor het aanjagen van de woningbouw. Gertjan Broekhuis is als senior projectleider gebiedsontwikkeling verantwoordelijk voor de aansturing van de projecten.

Veel locaties op korte termijn
Het college van burgemeester en wethouders is ambitieus en wil op korte termijn een aantal locaties tot ontwikkeling brengen. Een van de locaties is Het Mozaïek in Vriezenveen. Hier moet een woonwijk komen met 35 grondgebonden woningen met een eigentijdse sfeer, passend bij Vriezenveen. In de Smithoek in Den Ham komen levensloopbestendige woningen, want vooral voor ouderen is er in Den Ham onvoldoende aanbod. Jongere gezinnen kunnen terecht in Zuidmaten Oost. In Vroomshoop maakt de gemeente met de herontwikkeling van voormalig schoolgebouw De Sleutel ruimte voor woningen voor jongeren. De vraag is hoe dit project exploitatietechnisch rendabel kan worden gemaakt.

Trots op de plannen
Gertjan gaat in gesprek met omwonenden en andere belanghebbenden. Hij brengt het krachtenveld in beeld en onderzoekt de mogelijkheden om plannen met draagvlak te realiseren. Hij zoekt de dialoog maar gaat ook het conflict niet uit de weg. Kenmerkend voor De Stadsregisseur is dat wij trots willen zijn op de plannen waaraan wij werken. We analyseren, organiseren, onderhandelen, regelen, bellen en stemmen af, informeren en creëren. Draagvlak dus. Kortom, we zorgen dat projecten vlot verlopen.

Actueel

  • Nieuws
  • Projecten

14 september 2021

 

Basischool De Sleutel verkocht

Lees verder

08 september 2021

 

Aannemers bouw zwembad De Stamper bekend

Lees verder

31 mei 2021

 

Definitief ontwerp nieuwe zwembad Twenterand is gereed

Lees verder

Project

Door pragmatische aanpak binnen een jaar definitief ontwerp klaar

Lees verder

11 december 2020

 

Aardgasvrij: buurtgesprekken Twekkelerveld

Lees verder

26 november 2020

 

Visie Hocras-terrein gepresenteerd

Lees verder

Project

Door pragmatische aanpak binnen een jaar definitief ontwerp klaar

Lees verder

Project

Herontwikkeling bedrijfsterrein Bussum

Lees verder

Project

Proeftuin Aardgasvrij Enschede

Lees verder

Project

Samenwerking Teesinkbos Boekelo

Lees verder

Project

Lostrekken plan Centrum Keverdijk Naarden

Lees verder

Project

Duurzaamste zwembad van Nederland?

Lees verder

Lees verder