21 januari 2020

Start transformatie Stationsgebied Naarden-Bussum

Het NS station Naarden-Bussum is één van de mooiste stations van Nederland. Het gebied rond het station staat voor een ingrijpende transformatie. Er is veel ruimte ontstaan doordat onlangs drie sporen zijn verwijderd. Deze ontwikkeling biedt volop kansen voor nieuwe initiatieven en een goede inrichting. In opdracht van Gemeente Gooise Meren is Jeroen Wolbrink als projectleider verantwoordelijk voor de transformatie van het Stationsgebied.

De gemeente werkt aan een integrale ontwikkelingsvisie voor het Stationsgebied. Tijdens een startbijeenkomst eind 2019 heeft wethouder Jorrit Eijbersen van de gemeente Gooise Meren de aftrap gegeven voor een intensief participatieproces. De gemeente gaat hierover in gesprek met bewoners, ondernemers, ontwikkelaars, woningbouwcorporaties en andere belanghebbenden. Iedereen krijgt de kans om mee te denken over de invulling van het gebied en te werken aan een breed gedragen toekomstbeeld.

De uitkomsten van het participatieproces vormen waardevolle input voor een Ambitiedocument voor het Stationsgebied. Het Ambitiedocument vormt de basis voor de transformatie van het gebied en de invulling van concrete projecten.

Meer informatie over het project treft u aan op www.gooisemeren.nl/stationsgebied.

Actueel

  • Nieuws
  • Projecten

Project

Proeftuin Aardgasvrij – aan de slag in Enschede

Lees verder

01 juli 2020

 

Historisch besluit: nieuw zwembad voor Twenterand

Lees verder

Project

Duurzaamste zwembad van Nederland?

Lees verder

09 april 2020

 

Thuis in Oost

Lees verder

Project

Aanjagen woningbouw gemeente Twenterand

Lees verder

21 januari 2020

 

Start transformatie Stationsgebied Naarden-Bussum

Lees verder

Project

Proeftuin Aardgasvrij – aan de slag in Enschede

Lees verder

Project

Duurzaamste zwembad van Nederland?

Lees verder

Project

Aanjagen woningbouw gemeente Twenterand

Lees verder

Project

Organische gebiedsontwikkeling in ‘De Nieuwe Stad’ Amersfoort

Lees verder

Project

Transformatie industrieel erfgoed ‘Bensdorp’ in Bussum

Lees verder

Project

Omgevingsmanagement regionaal bedrijventerrein H2O

Lees verder