11 juli 2019

Transformatie industrieel erfgoed ‘Bensdorp’ in Bussum

De karakteristieke monumentale bebouwing langs het spoor en de geur van cacao van chocoladefabriek Bensdorp zijn onderdeel van het DNA van Bussum. “Alleen al dat gegeven maakt het fantastisch aan dit project te mogen werken”, vertelt Jeroen Wolbrink, projectleider in opdracht van de gemeente Gooise Meren.

Na het sluiten van het fabriekscomplex in 2002 is de bebouwing deels in verval geraakt. Plannen om het complex te slopen of her te bestemmen strandden op bezwaren. De crisis zorgde ervoor dat de ontwikkeling stil kwam te liggen.

Goede samenwerking tussen woningbouwcorporatie Dudok Wonen, ontwikkelende bouwer Noordersluis, de gemeente Gooise Meren en een actieve bijdrage van de omgeving zorgde er voor dat in 2015 alsnog een haalbaar plan is gepresenteerd.

Inmiddels nadert het project haar voltooiing. De ambitie is overeind gebleven. Er zijn sociale huurwoningen, markthuurwoningen, koopappartementen en 3500 m2 aan bedrijfsruimte voor uiteenlopende commerciële en maatschappelijke functies gerealiseerd.

Onze taak zit er binnenkort op. Dit voorjaar wordt het project opgeleverd. Samen met architect, ontwikkelaar en corporatie hebben we met grote zorg aan dit project gewerkt. Tijd voor ons om het nu los te laten en terug te geven aan Bussum.

Transformatie Bensdorp Bussum

Impressies

Actueel

  • Nieuws
  • Projecten

09 april 2020

 

Thuis in Oost

Lees verder

Project

Aanjagen woningbouw gemeente Twenterand

Lees verder

21 januari 2020

 

Start transformatie Stationsgebied Naarden-Bussum

Lees verder

Project

Organische gebiedsontwikkeling in ‘De Nieuwe Stad’ Amersfoort

Lees verder

11 september 2019

 

Samenwerken in onze REGIEKAMER in Deventer

Lees verder

Project

Transformatie industrieel erfgoed ‘Bensdorp’ in Bussum

Lees verder

Project

Aanjagen woningbouw gemeente Twenterand

Lees verder

Project

Organische gebiedsontwikkeling in ‘De Nieuwe Stad’ Amersfoort

Lees verder

Project

Transformatie industrieel erfgoed ‘Bensdorp’ in Bussum

Lees verder

Project

Omgevingsmanagement regionaal bedrijventerrein H2O

Lees verder

Project

Gebiedsontwikkeling stationsgebied Naarden-Bussum

Lees verder

Project

Collectief particulier opdrachtgeverschap (CPO): bibliotheek wordt boekhuis in Amersfoort

Lees verder