11 juni 2019

Omgevingsmanagement Regionaal bedrijventerrein H2O Hattemerbroek

Goed luisteren is het halve werk

De eerste bedrijven hebben zich er inmiddels gevestigd, maar daar ging heel wat aan vooraf. De gemeenten Hattem, Heerde (H2) en Oldebroek (O) hadden de handen ineen geslagen voor de ontwikkeling van een (boven)regionaal bedrijvenpark H2O. Er is veel vraag naar bedrijfsruimte in de regio Zwolle. Voor een goede bereikbaarheid en het verbeteren van de leefbaarheid is een goede aansluiting op de A28 nodig. De medewerkers van de bedrijven moesten nog dwars door Wezep of Hattemerbroek om naar de snelweg te kunnen. In september 2018 stelde de raad van de gemeente Oldebroek het bestemmingsplan ‘Aansluiting A28’ vast. Het plan maakt een rechtstreekse aansluiting op de A28 en een nieuwe verbindingsweg mogelijk.

Kritische omgeving
Gertjan Broekhuis is vanuit de gemeente Oldebroek gevraagd als omgevingsmanager voor dit project en werkte er in de periode 2017 tot 2018. Er was sprake van een kritische omgeving en een zéér complexe akoestische situatie, die werd veroorzaakt door de spoorlijn, de twee snelwegen (A28 en A50), Lelystad Airport en de schietterreinen van Defensie. De omgeving was bang voor nog meer overlast.

Bezwaren wegnemen
‘Tijdens bewonersbijeenkomsten hebben wij goed naar de omgeving geluisterd’, vertelt Gertjan. ‘Wij hebben aanvullend akoestisch onderzoek laten uitvoeren en zo bezwaren kunnen wegnemen. Dit kostte bijna een jaar extra tijd, maar uiteindelijk is het bestemmingsplan unaniem door de gemeenteraad vastgesteld. Het plan is inmiddels onherroepelijk. Een zeldzaamheid bij complexe ruimtelijke projecten, dus we zijn blij daaraan te hebben bijgedragen.’ Voor de realisatiefase treedt de provincie Gelderland op als opdrachtgever. Gertjan wordt ook door de provincie ingehuurd als omgevingsmanager en maakt deel uit van het IPM-team.

Actueel

  • Nieuws
  • Projecten

14 september 2021

 

Basischool De Sleutel verkocht

Lees verder

08 september 2021

 

Aannemers bouw zwembad De Stamper bekend

Lees verder

31 mei 2021

 

Definitief ontwerp nieuwe zwembad Twenterand is gereed

Lees verder

Project

Door pragmatische aanpak binnen een jaar definitief ontwerp klaar

Lees verder

11 december 2020

 

Aardgasvrij: buurtgesprekken Twekkelerveld

Lees verder

26 november 2020

 

Visie Hocras-terrein gepresenteerd

Lees verder

Project

Door pragmatische aanpak binnen een jaar definitief ontwerp klaar

Lees verder

Project

Herontwikkeling bedrijfsterrein Bussum

Lees verder

Project

Proeftuin Aardgasvrij Enschede

Lees verder

Project

Samenwerking Teesinkbos Boekelo

Lees verder

Project

Lostrekken plan Centrum Keverdijk Naarden

Lees verder

Project

Duurzaamste zwembad van Nederland?

Lees verder

Lees verder