11 juni 2019

Omgevingsmanagement Regionaal bedrijventerrein H2O Hattemerbroek

Goed luisteren is het halve werk

De eerste bedrijven hebben zich er inmiddels gevestigd, maar daar ging heel wat aan vooraf. De gemeenten Hattem, Heerde (H2) en Oldebroek (O) hadden de handen ineen geslagen voor de ontwikkeling van een (boven)regionaal bedrijvenpark H2O. Er is veel vraag naar bedrijfsruimte in de regio Zwolle. Voor een goede bereikbaarheid en het verbeteren van de leefbaarheid is een goede aansluiting op de A28 nodig. De medewerkers van de bedrijven moesten nog dwars door Wezep of Hattemerbroek om naar de snelweg te kunnen. In september 2018 stelde de raad van de gemeente Oldebroek het bestemmingsplan ‘Aansluiting A28’ vast. Het plan maakt een rechtstreekse aansluiting op de A28 en een nieuwe verbindingsweg mogelijk.

Kritische omgeving
Onze omgevingsmanager is vanuit de gemeente Oldebroek gevraagd voor dit project en werkte er in de periode 2017 tot 2018. Er was sprake van een kritische omgeving en een zéér complexe akoestische situatie, die werd veroorzaakt door de spoorlijn, de twee snelwegen (A28 en A50), Lelystad Airport en de schietterreinen van Defensie. De omgeving was bang voor nog meer overlast.

Bezwaren wegnemen
Tijdens bewonersbijeenkomsten hebben wij goed naar de omgeving geluisterd. Wij hebben aanvullend akoestisch onderzoek laten uitvoeren en zo bezwaren kunnen wegnemen. Dit kostte bijna een jaar extra tijd, maar uiteindelijk is het bestemmingsplan unaniem door de gemeenteraad vastgesteld. Het plan is inmiddels onherroepelijk. Een zeldzaamheid bij complexe ruimtelijke projecten, dus we zijn blij daaraan te hebben bijgedragen. Voor de realisatiefase treedt de provincie Gelderland op als opdrachtgever. Onze omgevingsmanager wordt ook door de provincie ingehuurd en maakt deel uit van het IPM-team.

Actueel

  • Nieuws
  • Projecten

07 februari 2024

 

Voorontwerp sportcentrum Borne gepresenteerd!

Lees verder

09 augustus 2023

 

Jeroen Wolbrink in Trouw: participatie bij aardgasvrij?

Lees verder

Project

Sport- en kindcentrum ’t Wooldrik

Lees verder

20 september 2022

 

Excursie Industriepark Kleefse Waard

Lees verder

25 juli 2022

 

De lessen van Bensdorp Bussum

Lees verder

Project

Cromhoffpark: een nieuw stuk stad in Enschede

Lees verder

Project

Sport- en kindcentrum ’t Wooldrik

Lees verder

Project

Cromhoffpark: een nieuw stuk stad in Enschede

Lees verder

Project

Door pragmatische aanpak binnen een jaar definitief ontwerp klaar

Lees verder

Project

Herontwikkeling bedrijfsterrein Bussum

Lees verder

Project

Proeftuin Aardgasvrij Enschede

Lees verder

Project

Samenwerking Teesinkbos Boekelo

Lees verder

Lees verder